Srpski centar inovacione izvrsnosti (SCII)

Srpski centar inovacione izvrsnosti (SCII) 2017-05-25T10:07:12+00:00

Project Description

scie-400

Srpski centar inovacione izvrsnosti (SCII)je zajednički projekat ICT Net-a, Vojvođanskog IKT klastera i Inno Focus-a, podržan od strane RCI. Projekat ima za cilj uspostavljanje nacionalnog centra informacionih i komunikacionih tehnologija koji će se angažovati na inicijativama za unapređenje i razvoj poslovanja kompanija i ljudskih resursa u skladu sa sadašnjim i budućim potrebama ove industrijske grane, kaoi na podsticanju i razvoju inovacija.

Centar će u budućnosti predstavljati jedinstvenu tačku pristupa poslovne zajednice, IKT industrije, tržišta rada i obrazovnog sistema širom Srbije, a sve sa ciljem da se stvori visokoobučena radna snaga čije je postojanje neophodno za uspešan razvoj IKT-a u Srbiji.

Ciljevi SCII-a su da:

  • Prikuplja informacije od značaja i resurse za ideje, inovaciju i kreativno rešavanje problema;
  • Služi kao centralizovana klirinška kuća za procese, metode, pristupe i modele za korišćenje sakupljenih informacija i podataka;
  • Izgradi i održava pul obrazovanih resursa putem obuka i praktičnog iskustva;
  • Pruži interni konsalting, koordinaciju, mentoring i treninge;
  • Bude posrednik i predstavnik organizacije u okviru industrijske grane, institucionalnih i organizacionih subjekata, i da stoga
  • Služi kao priznati lider na polju menadžmenta inovacija.

Stvaranje Srpskog centra inovacione izvrsnosti se smatra prvim korakom u procesu poboljšanja poslovnog i opšteg okruženja na putu ka održivom razvoju i unapređenju inovativnih ideja, procesa i organizacija.