EMC Srbija

EMC Srbija 2017-05-24T09:49:54+00:00

Project Description

emc srbija

Development Program II – RSEDP II). Ukupna vrednost ovog projekta iznosi 1,011,783 eura od čega je 908,679 eura finansirano od strane Evropske unije. Projekat je započet 17.02.2011. godine.

Pored klastera “ICT Net”, na projektu su učestvovali i Institut Mihajlo Pupin, kao vodeći partner na projektu, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu i Regionalni centar za razvoj MSP i preduzetništva Beograd.

Osnovni cilj ovog projekta je unapređenje konkurentnosti sektora informacionih i komunikacionih tehnologija u Srbiji i uspostavljanje laboratorije za testiranje elektromagnetske kompatibilnosti proizvoda.

Projekat je završen u junu 2013. godine, kada je i je zvanično otvorena EMC laboratorija pod nazivom“Idvorski laboratorije”. Istovremeno, postavljen je i EMC portal koji sadrži informacije o elektromagnetskoj kompatibilnosti i srodnim temama, kao i o uslugama koje laboratorija pruža.

U februaru 2014. godine laboratorija je zvanično akreditovana odlukom Akreditacionong tela Srbije (ATS), pa su, tako, “Idvorski laboratorije” danas organizacija sa najvećim brojem akreditovanih metoda za ispitivanje EMC u zemlji i regionu. Ispitivanja se sprovode na savremenoj opremi u skladu sa aktuelnim evropskim standardima.

Detalje o vrstama proizvoda i ispitivanjima možete pogledati na sajtu “Idvorsky laboratorija”, dok dokument koji sadrži obim akreditacije možete preuzeti na ovom linku.

Kako su “Idvorsky laboratorije” deo klasterske infrastrukture, članice “ICT Net”-a imaju posebne pogodnosti pri korišćenju laboratorijskih usluga.