Uspostavljanje saradnje sa organizacijom TAITRA i tržištem Tajvana

Uspostavljanje saradnje sa organizacijom TAITRA i tržištem Tajvana

Prošlog meseca smo imali prilike da u Beogradu održimo sastanak sa predstavnicima TAITRA-e. Ovom prilikom Direktor Mario Tsai i senior konsultant Nándor Fűstős podelili su sa nama informacije o IKT industriji Tajvana kao i informacije o predstojećim dogadjajima koji bi mogli biti interesantni za naše članice.

Tajvan je dobro poznato IKT proizvodno sedište gde se razvijaju međunarodno poznati brendovi računara i telekomunikacionih uređaja. Pored toga, tajvanske kompanije takođe pružaju usluge proizvodnje originalnog dizajna (ODM) i/ili proizvodnje originalne opreme (OEM) svetski poznatim IT brendovima. Tajvan igra ključnu ulogu u svetskom lancu snabdevanja. Uzimajući na primer industriju poluprovodnika, do 90% poluprovodnika koje koriste američke tehnološke kompanije, oslanjaju se na proizvodnju Tajvana.

Uspon Tajvana u industriji poluprovodnika u velikoj meri se pripisuje Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) i United Microelectronic Corporation, pa tako  u svakom modernom automobilu postoji od 1.000 do 3.500 poluprovodnika, od kojih se mnogi proizvode na Tajvanu. Slično tome, uvođenje 5G i IoT infrastrukture u velikoj meri zavisi od dostupnosti najsavremenijih mikroprocesora koje samo nekoliko firmi, uključujući TSMC, imaju kapacitet da proizvedu.

TAITRA ima nameru da tržište Tajvana učini više dostupnim za firme iz Srbije i omogući veću saradnju srpskih  i tajvanskih kompanija. U nastavku vam predstavljamo dogadjaje koji će se održati u narednom periodu a koji mogu predstavljati dobru početnu tačku za uspostavljanje veze sa tajvanskim tržištem. Ukoliko ste zainteresovani za učešće na nekom od njih, možete se javiti klasteru kako bi vas spojili sa organizatorima i obezbedili popuste gde je to moguće.

 

TaiwanTrade <https://ict.taiwantrade.com/home.html> ICT VR Pavilion
TaiwanTrade <https://ict.taiwantrade.com/home.html> ICT VR Paviljon je B2B platforma za e-trgovinu koju organizuje TAITRA i koja prikazuje čitav niz tajvanskih naprednih IKT tehnologija i proizvoda, uključujući aplikacije u IoT, 5G, pametnih zgrada, kao i druge potrošačke elektronike i proizvode koji se odnose na bezbednost.

 

Sourcing Taiwan-ICT, 24. novembra 2022.

Sastanci vezani za nabavku dobara od tajvanskih IKT kompanija održaće se online u centralnoj i istočnoj Evropi 24. novembra 2022, ujutru. Pozivamo međunarodne kupce iz sledećih sektora da uzmu učešće ukoliko žele da uspostave kontakt sa dobavljacima sa Tajvana: poluprovodnici, elektronske komponente, komunikacije , industrijske računare, cloud/edge uređaje, IoT aplikacije/module, rešenja inteligentnih sistema, optičke proizvode, itd.

Kompanije koje su zainteresovane za IKT Tajvan mogu se prijaviti putem sledećeg e-maila wieland@taitra.hu do 10. oktobra 2022.

 

COMPUTEX 2023

Osnovan 1981. godine, COMPUTEX, u organizaciji TAITRE, je vodeći globalni IKT i IoT sajam u Aziji. Poslednji fizički sajam u 2019. privukao je skoro 1600 izlagača sa oko 5000 štandova, što ga čini drugim najvećim IKT sajmom na svetu. Zasnovano na kompletnim IKT klasterima Tajvana, COMPUTEX pokriva čitav spektar IKT industrije, od sajamskih brendova do startapova i od IKT lanaca snabdevanja do IoT ekosistema. Sa snažnim istraživačkim i proizvodnim mogućnostima i zaštitom intelektualne svojine, Tajvan je strateška destinacija za strane kompanije i investitore koji traže partnere u globalnim tehnološkim ekosistemima.

Computeks se održava krajem maja/početkom juna svake godine, gde brojni vrhunski IKT lideri, uključujući Acer, AMD, Arm, ASUS, ATEN, Delta, GIGABYTE, IBM, Infineon, KIOXIA, Microsoft Corp., MSI, NVIDIA, NXP, Qualcomm, Quanta Cloud Technology (QCT), Supermicro, Texas Instruments, ZOTAC itd., prikupljaju i dele svoja viđenja o najnovijim digitalnim trendovima. Kandidati su dobrodošli da se prijave kao posetioci ili izlagači. Za fizičku izložbu, TAITRA takođe pruža podsticaje za putovanja kupcima iz inostranstva čiji godišnji promet ili iznos nabavke kompanije odgovaraju postavljenim kriterijumima.

2022-07-06T14:26:47+00:00