Savet za saradnju nauke i privrede poziva vas na događaj “Dani nauke i privrede 2022”

Savet za saradnju nauke i privrede poziva vas na događaj “Dani nauke i privrede 2022”

Savet za saradnju nauke i privrede osnovan je 2018. godine, sa ciljem da gradi i unapređuje saradnju privrede sa univerzitetima, fakultetima i naučnim institutima u cilju promovisanja inovativnih rešenja i usluga privredi, a klaster je njegov član od osnivanja.
U okviru Saveta, Služba za inovacije Privredne komore Srbije u saradnji sa kompanijama Telekom Srbija i Festo  pozivaju vas na događaj “Dani nauke i privrede 2022” koji će se održati od 04.-06- aprila 2022.godine.

Prvi dan događaja biće organizovan na Dan studenata, 4. aprila 2022. godine sa početkom u 12 časova u prostorijama Telekoma Srbije “mts Digitalna fabrika” (Španskih boraca 22,  bivša zgrada ATC Beograd), gde će biti održane prezentacije (pitch session) timova studenata sa nekoliko fakulteta, koji su uključeni u Program stručne prakse “IoT Lab” Telekoma Srbija. Ovaj Program je jedan od dobrih primera saradnje nauke i privrede, osmišljen da pruži podsticaj kompanijama da, u saradnji sa visokoškolskim ustanovama, podrži studentske timove u kreiranju novih proizvoda i usluga, zasnovanih na inovativnim IoT tehnologijama sa tržišnim potencijalom.

Drugi dan događaja održaće se 5. aprila 2022. godine u periodu od 10 do 13 časova u prostorijama Privredne komore Srbije (Resavska 13-15, I sala). U okviru programa, biće organizovane dve panel diskusije.

Panel 1: “Stvaranje afirmativnog ambijenta za zadržavanje i razvoj talenata kroz saradnju nauke i privrede”
Panel 2: “Saradnja nauke i privrede u razvoju ekonomije zasnovane na znanju – fokus tema: veštačka inteligencija”

Treći dan događaja održaće se 6. aprila 2022. godine od 10 časova u prostorijama Privredne komore Srbije (Resavska 13-15, I sala)

Kompanija Festo, kao vodeći svetski proizvođač opreme za industrijsku i procesnu automatizaciju i lider u oblasti profesionalne obuke u industriji, će prestavnicima srednjih škola i fakulteta iz cele Srbije, profesorima, kao i srpskim privrednicima prezentovati i približiti najnovija dostignuća  Industrije 4.0 iz portfolija svetskog tržišnog lidera. Festo igra aktivnu ulogu u svim relevantnim standardizovanim telima za Industriju 4.0. Jedna od 4 kompanije u Upravnom odboru inicijative Industrija 4.0 i savetuje nemačku federalnu vladu o “Industry 4.0 platform” inicijativi. Tokom prezentacije će biti organizovan LIVE DEMO učila i opreme namenjenih proučavanju tema Veštačke inteligencije (AI) i Mašinskog učenja (ML). Prezentacija ima za cilj da da odgovore na pitanja:
Šta je “Industrija 4.0” (digitalizacija, IoT, MES, AI, ML, Augmented reality)?
Kako izgleda uživo i kakve promene donosi?
Zašto je toliko važna?
Kako da proizvedete kadrove sposobne da je primenjuju u budućim projektima?

 

Za sve dodatne informacije i potvrdu učešća, možete se obratiti Službi za inovacije: inovacije@pks.rs .

2022-03-16T14:10:10+00:00