Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Kurs sa trenerom Petrijem Heiramom; CSPO sertifikat izdat od strane Scrum Alliance

 

15 – 16. April 2021.

Jezik na kojem se sluša kurs: Engleski

Scrum Product Owner je odgovoran za maksimiziranje vrednosti proizvoda i rada razvojnog tima. Da bi se to postiglo Product Owner preuzima nekoliko uloga, uključujući poslovnog stratega, dizajnera proizvoda, analitičara tržišta, vezu sa kupcima i menadžera projekata. Product Ownership znači usmeravanje procesa razvoja proizvoda ka poslovnom uspehu i zadovoljstvu krajnjeg korisnika.

Kojim temama se bavi kurs?

Product Owner je uloga u Scrum timu koja treba da omogući stvaranje krajnjeg proizvoda. Petri Heiramo će kao virtuoz u treniranju, sa desetogodišnjim iskustvom u obukama upoznati polaznike kursa sa ulogom Product Ownera u Scrum timu. Pored detaljne teorije, kurs će takođe polaznike upoznati sa primerima dobre prakse. Ovaj intenzivni dvodnevni kurs pripremiće vas da preuzmete ulogu Product Ownera. Naučićete da upravljate stejkholderima, kreirate i dorađujete Product Backlog, detalje koji se pojavljuju uz stavke predmeta vezanih za Product Backlog ili User Story, uključujući kriterijume prihvatanja i definiciju izvršenja (DoR).

Šta stiču polaznici kursa?

Svi polaznici kursa dobijaju zvaničan CSPO sertifikat od Scrum Alliance, krovne organizacije za Scrum framework. Dobićete i dvogodišnje članstvo u okviru Scrum Alliance, gde ćete na raspolaganju imati dragocene materijale i resurse namenjene Product Owner-ima. Saznaće kada i za šta treba da koriste Agilne metodologije i kada je koji pristup pravi, šta se očekuje od pozicije Product Owner-a, kako da komuniciraju sa razvojnim timom i Scrum Master-om, kao i drugim interesnim stranama. Nakon odslušanog kursa svi polaznici postaju i članovi zajednice Agile Serbia & CEE Region.

Kome je kurs namenjen?

Uloga Product Ownera i CSPO kurs su sjajan primer da Scrum nije samo namenjen programerima. Ako ste rukovodioci projekata, poslovni analitičari, QA lidovi ili testeri, itd, ovaj kurs će biti pravo mesto za vas. Ne morate imati veliko iskustvo rada u agilnom okruženju, ali pomaže ako ga imate. Svi koji žele da razumeju Scrum okvir imaće značajne koristi od ovog kursa.

 

Detalji:

Datum: 15 – 16. April 2021.

Trajanje: 2 radna dana, 9-17h

Jezik tokom kursa: engleski

Sertifikacija: CSPO sertifikat, Scrum Alliance

Sertifikovani Scrum trener: Petri Heiramo

Early-bird cena: 790€ + PDV

Detalji kursa na: http://www.agile-serbia.rs/course/certified-scrum-product-owner/

Prijave na mejl: scrum@puzzlesoftware.rs