Poseta predstavnika Business region Göteborg ICT

Poseta predstavnika Business region Göteborg ICT

ICT Net je u februaru bio domaćin predstavnicima Business region Göteborg ICT, organizaciji iz Švedske. Ova poseta predstavlja nastavak aktivnosti promovisanja domaće IKT industrije u skandinavskim zemljama koju smo započeli u okobru prošle godine.

Gospodin Erik-Wilhelm Graef Behm, predstavnik ove organizacije, ovom prilikom je posetio Mikroelektroniku, Naučno-tehnološki park Beograd i Idvorski laboratorije. Pored toga, imao je priliku da upozna domaće kompanije i da tokom kratkih sastanaka organizovanih sa zainteresovanim članicama klastera sazna više o tehnologijama, načinu poslovanja i interesima srpskih kompanija.

Prilikom posete, godpodin Behm je predstavio ICT sektor Zapadne Švedske i istakao da je jedan od najboljih načina za ulazak na Švedsko tržište predstavljanje kompanije na konferencijama i seminarima. Kao dva događaja koja imaju znatan uticaj i posećenost naveo je Lindholmen Software Development Day 2016 i 23 Embedded Conference Scandinavia.

Klaster će i u narednom periodu nastaviti da sprovoditi aktivnosti promocije u skandinavskim zemljama. Članice klastera zainteresovane za ovo tržište blagovremeno se mogu informisati o planiranim aktivnostima putem sajta ili pozivom kancelariji klastera kako bi dobili detaljnije informacije.

2016-04-26T08:52:24+00:00 26. 04. 2016|