Održan sastanak Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj i predstavnika IKT klastera

Održan sastanak Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj i predstavnika IKT klastera

Nakon prve serije sastanaka održanih tokom marta, Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj nastavio je i ovog meseca sa odličnom inicijativom koja za cilj ima pružanje sistemske podrške IKT sektoru u predstojećem periodu.

Period koji dolazi će bez izuzetka pred kompanije iz naše industrije postaviti velike izazove, pa su predstavnici IKT klastera krajem prošle nedelje imali prilike da sa ministrom Popovićem i njegovim timom  razgovaraju o potrebama sektora i razvoju neophodnih mehanizama podrške koji će pomoći kompanijama da nastave tamo gde su stale pre svetske pandemije .

ICT Net se sa zadovoljstvom odazvao  ovom pozivu  i podržao  inicijatvu, upravo zato što su u njenom fokusu  potrebe kompanija ali i želja da se jedna od naših najperspektivnijih grana industrije podrži kako u narednom period ne bi izgubila ubrzanje i rast koji je do sada ostvarila .

Ovom prilikom ukazali smo na probleme koje naše članice već imaju: izazov u radu sa stranim partnerima, naplati potraživanja, stopiranim  projektima, organizaciji rada na daljinu i primeni mera za podršku privredi koje su trenutno na snazi.

Učesnici sastanka su se složili da svim problemima kompanija treba pristupiti strateški, kroz uspostavljane fondova i sistemske podrške koja će obuhvatiti period od naredne 3-4 godine, koliko se očekuje da će kompanije osećati posledice trenutnog stanja.

ICT Net klaster planira da i u narednom periodu nastavi razgovore sa svojim članicama o izazovima u njihovom poslovanju i na taj način doprinese ovoj inicijativi  i što bržem oporavku sektora.

2020-04-22T13:47:30+00:00 22. 04. 2020|