Promocija regionalnog IT-ja

Promocija regionalnog IT-ja 2017-05-25T10:14:16+00:00

Project Description

see-it1

ICT Net učestvuje u međunarodnom projektu „Unapređenje međunarodne konkurentnosti MSP u IKT sektoru kroz mere promocije regionalnog izvoza“ podržanom od strane GIZ-a (Deutsche Gesellscahft für internationale Zusammenarbeit). Pored ICT Net-a, regionalni tim za podršku promociji izvoza čini još pet organizacija: AITA (Albanija), BIT Alliance (Bosna i Hercegovina), STIKK (Kosovo), MASIT (Makedonija) i IT Cluster (Crna Gora).

Cilj projekta je pružanje podrške mreži IT udruženja iz jugoistočne Evrope u promociji tehnoloških proizvoda i usluga na međunarodnim tržištima. Rezultati projekta podrazumevaju donošenje seta mera za unapređenje izvoza ustanovljen prema potrebama kompanija, zatim Akcioni plan za promociju regionalnog IT-ja, mapiranje naše zemlje na međunarodnim tržištima i pozicioniranje Srbije i regiona kao značajnih činilaca na IKT tržištu. Projektom je predviđeno i sprovođenje istraživanja nekoliko inostranih  tržista koje kompanije iz regiona okarakterišu kao interesantne, kao iposete odabranim inostranim tržištima i organizacija regionalnog B2B događaja

Srpske kompanije će, zahvaljujući projektu imati pristup relevantnim informacijama kako o srpskom, tako i o regionalnim tržištima.

Barometri:

Preuzmite najnovija istraživanja međunarodnih IT tržišta: