Evroazijski ekonomski forum 2017

Evroazijski ekonomski forum 2017

Krajem septembra klaster je imao priliku da kao deo srpske delegacije poseti Evroazijski ekonomski forum 2017 i uzme ucešće u panelu i B2B sastancima sa kineskim kompanijama.

 

Delegacija koju je predvodila naša clanica, Centar za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu, posetila je dva grada u Kini i učestvovala na događajima vezanim za inicijativu “One Belt, One Road”. Ova inicijativa koja je stateški pravac razvoja Kine za cilj ima bolju povezanost i saradnju između evroazijskih zemalja.

 

Pored panela i predavanja u okviru ovih događaja su organizovani i B2B sastanci, na kojima je klaster predstavio projekat Energy manager naše clanice kompanije Belit. Ovaj projekat izazvao je interesovanje među kineskim kompanijama koje se bave energetskim sistemima.

 

Takođe, ovom prilikom je predstavljen i projekat CrowdStream Centra za transfer tehnologije koji ima za cilj da poboljša efikasnost javne/privatne poslovne podrške za inovativne spin-off kompanije i društvena preduzeća da bi im se obezbedio pristup kvalitativnom alternativnom načinu finansiranja (crowdfunding). Verujemo da bi u budućnosti i naše članice mogle da iskoriste crowdfunding za pronalaženje sredstava i afirmaciju na tržištu.

 

Klaster će i ubuduće nastaviti da prati ovu i slične inicijative koje našim članicama omogućavaju predstavljanje na inostranim tržištima i uspostavljanje saradnje sa internacionalnim partnerima.

2017-10-16T14:58:03+00:00 16. 10. 2017|